Dec 4, 2009

Boek: Mind over matter

Op 30 november heeft Ruud Lubbers het eerste exemplaar van Sander Tideman’s boek ‘Mind over Matter – naar een Economie met een Hart’  in ontvangst genomen. Hierbij zei Lubbers: ‘Een uiterst tijdig en belangrijk boek. Juist nu is het tijd om waarden en ethiek een nieuwe plaats te geven in de economie en de maatschappij’.
Na de financiele implosie, is de economische wetenschap toe aan een fundamentele heroverweging. Waarom hadden zo weinig economen de crisis voorzien? Waarom schoten de economische modellen en projecties tekort? De naderende klimaatcrisis en het tekort aan natuurbronnen roepen een dwingendere vraag op: is onze economie, met de nadruk op groei, consumptie en concurrentie, wel uitgerust om de grote maatschappelijke en ecologische uitdagingen aan te gaan?ST en RL 2

cover-mind-over-matter-nl-kl

Sander Tideman beschrijft de diepere oorzaken van de crisis, om vervolgens de uitgangspunten van ons economisch denken te herzien. Het wordt tijd dat we de mens, het klimaat en de natuur mee laten tellen in onze berekeningen. Voor een gezonde economie moet de markt beschouwd worden als een levend organisme, bestaande uit mensen met emoties die sociaal georiënteerd zijn, op zoek naar vertrouwen en met oog voor de korte ėn de lange termijn.

Deze inzichten bieden nieuwe aanknopingspunten voor een meer effectief beleid van duurzaamheid, binnen organisaties en de maatschappij, voorbij de ideologie van links of rechts.

Dit boek biedt een unieke, integrale benadering van de complexe moderne economie, en komt tot wezenlijk nieuwe inzichten om de economie van de toekomst vorm te geven.

Voor meer informatie en online bestellen: businesscontact.nl
Mind over matter is ook verkrijgbaar bij uw boekhandel of via bol.com of managementboek.nl

Dit boek levert een belangrijke bijdrage aan het denken over de vormgeving van de volgende fase in de ontwikkeling van de maatschappij, door aan te geven op welke beginselen we een duurzaam economisch model kunnen bouwen en wat we kunnen doen om daar een begin mee te maken.

Herman Wijffels, vml. bestuurder The World Bank, Voorzitter Sociaal Economische Raad, besuursvoorzitter Rabobank

‘Tideman heeft niet alleen diepgaande compassie voor de toekomst van deze wereld, ook analyseert hij de situatie met scherpzinnigheid en kennis van zaken. Dit boek biedt wezenlijk nieuwe inzichten en laat ons echt veranderen. En dat is hard nodig.’
Wessel Ganzevoort, Hoogleraar Organisatiedynamiek en -innovatie, UvA

‘De mens is geen domme homo economicus. We realiseren ons steeds meer dat we geen enkel bestaansrecht hebben als onze omgeving niet gezond is. Het is wel de hoogste tijd om deze kwaliteiten te mobiliseren. Wie gaat dat doen, hoe en wanneer? In Mind over Matter geeft Tideman op deze grote vragen een inspirerend antwoord.’
Jeroen Smit, auteur van De prooi en Het Drama Ahold

more

Share This

Share this in your network

Thanks!